Wat We Doen

Horizon Lanka Foundation is een ‘non profit organization (vzw)’ (geregistreerd als  Guarantee Limited Company) gelegen in Mahawilachchiya, het landelijke gebied in de omgeving van Anuradhapura, de oudste stad van Sri Lanka. 

Deze studentengemeenschap bestond oorspronkelijk uit plaatselijke kinderen die naar de Horizon Lanka Academy komen na de lessen in de public school, tijdens de weekends en de schoolvakanties.  . The Academy onderwijst de kinderen  Engels, Informatica en Communicatie Technologie, wetenschappen, wiskunde, kunst en sport  . De leerlingen worden ook opgeleid om presentaties te geven, spreken in het openbaar, persoonlijke ontwikkeling, en nog veel andere zaken.  Dank zij onze toegewijde  staf en de hardwerkende lokale en buitenlandse vrijwilligers kunnen de leerlingen allerlei belangrijke bekwaamheden aanleren zoals onderlinge communicatie, interculturele communicatie, verdraagzaamheid, leiderschap, zorg voor anderen en voor het milieu, duurzame ontwikkeling en teamwork.   

 

De Horizon Lanka Foundation is een steunpilaar in de lokale gemeenschap en de Foundation werkt met de gemeenschap om het leven van iedereen te verbeteren.  Wij doen dit door de lokale en buitenlandse vrijwilligers te laten meewerken in de lokale scholen tijdens de voormiddag aangezien Horizon Lanka Academy niet open is ’s ochtends. Ons uiteindelijke doel is de landelijke kinderen en de jeugd in staat te stellen om te werken aan een verbetering van de levensvoorwaarden van hun eigen gemeenschap en van de omliggende gemeenschappen.
Ontdek hoe alles is begonnen.